Ruime ervaring in beheer financiƫn.

Stichting Opmaat: meer dan 20 jaar ervaring.

Toetsbaar op integriteit en betrouwbaarheid.

Klachten

We hechten aan een goede relatie met onze klanten. We werken op basis van heldere afspraken. Afspraken die we nakomen. Daar kunt u van op aan. U mag van ons openheid, deskundigheid, betrouwbaarheid en zorgvuldigheid verwachten.

Toch kan het voorkomen dat u als klant ergens ontevreden over bent. Een fout, een misverstand. We zouden het prettig vinden als u daar met ons over praat. In eerste instantie met uw consulent. Mocht dat niet lukken, met de directeur van Stichting Opmaat. Mogelijk leidt dit al tot een oplossing.

Blijft u desondanks met onvrede zitten, dan staat het u natuurlijk vrij een klacht in te dienen. Daarvoor kunt u een beroep doen op onze klachtenregeling. Hierin staat precies omschreven welke stappen u kunt zetten. U kunt de klachtenregeling bij ons opvragen.